Helsingin Voimistelijat r.y. 100 vuotta – historiikki vuodet 1920-2020

Kirjailija: Kalevi Kairemo + historiikkitoimikunta

Kustantaja: Helsingin Voimistelijat ry

Sivumäärä: 223

34,90 

Helsingin Voimistelijat r.y.(HV) täyttää sata vuotta marraskuussa 2020. Koska Suomen voimistelun ja voimisteluseurojen historiasta on vähän kirjallisuutta, on nyt ilmestynyt HV:n 100-vuotishistoriikki (1920-2020) uniikki teos. Kirjassa on 15 lukua käsittäen laajan katsauksen eliittivoimistelusta seniorimiesten kuntojumppaan. Koska teos on tarkoitettu voimistelun harrastajille, siihen sisältyy johdanto voimistelun kansainväliseen ja kansalliseen historiaan.

Varastossa

HV:n tarina on osa satavuotisen Suomen historiaa. Suojeluskuntajärjestö oli ideologisesti lähellä alkuvaiheen seuraa, mutta se ei näkynyt käytännössä. HV on kerännyt jäsenikseen kaikkia yhteiskuntapiirejä. Seura on ollut myös keskeinen suomalaisen voimistelun parhaimmassa olympiamenestyksessä, joka on myös oleellinen osa kirjaa.

HV oli myös lähellä loppuaan, mutta elpyi taloudellisesta katastrofista arvokkaaseen ukkovoimisteluperinteeseen. Toimintakyvyn ylläpito ja terveyden vaaliminen on HV:n uljas tavoite edelleen. Historiikki ”ukkovoimistelijoiden” kirjoittamana on saavutus, koska seurahistoriaa ei ollut kirjoitettu 40 vuoteen. Teksti HV:n osalta perustuu pääsääntöisesti Urheilumuseon aineistoon. Seuratoiminnan kuvaus on sovitettu historialliseen tilanteeseen ja valtakunnalliseen merkitykseen.

Paino 0,75 kg
Mitat 18 × 25,5 × 0,19 cm
Tyyppi

kirja