Kun kellot vaikenivat

Kirjailija: Unto Katajamäki

Kustantaja: Bookcover

Sivumäärä: 458

ISBN: 978-952-68626-3-7

25,91 

Kirjailija Unto Katajamäki on tutkinut Tsekkoslovakian vuoden 1945 tapahtumia huolella. Vuosikymmeniä kehittynyt kirja saa muotonsa Wilhelm Schröderin kertomuksena kauhujen kuukausista. Historiantutkijana Katajamäki osaa asiansa, faktat ovat kohdallaan ja taitavana kirjoittajana hän tuo tekstiin vetoa, joka pitää otteessaan. Unto Katajamäki on kirjoittanut aiemmin kahdeksan dekkaria (Mäkelä). Kun kellot vaikenivat -romaani on Katajamäen toinen historiallinen romaani.

Varastossa

Tsekkoslovakia 1945. Toisen maailman sodan loppuviikkoina Puna-armeija etenee kohti Prahaa ja USA:n joukot odottavat käskyä edetä syvemmälle Tsekkoslovakiaan.
Toukokuussa 1945 Saksa antautuu, saksalaiset jukot vetäytyvät Tsekkoslovakiasta. Aiemman verisen kansannousun jälkeen tsekit näkevät tilaisuutensa tulleen. Alkaa ennen näkemätön saksankielisten vaino, joka johtaa koko kolmemiljoonaisen saksalaisen vähemmistön omaisuuden ryöstöön, tappojuhlaan ja karkotuksiin. Keskitysleireillä vaihtuvat juutalaiset saksalaisiin ja 1945-46 aikana katoaa yli 200 000 saksankielistä.
Wilhelm Schröder on Prahan saksalaisia, jonka suku on asunut kaupungissa vuosisatoja. Punaisen ristin lääkärinä Wilhelm pääsee näkemään aitiopaikalta sodan loppuvaiheet Prahassa ja saa tuntea nahoissaan tsekkien käsittelyt. Mikä on Wilhelmin äidin ja siskon kohtalo tsekkien aloittaessa Prahan kaduilla puhdistukset? Löytyykö tsekkien joukosta vielä ystäviä vai onko kaikki inhimillisyys kadonnut?

Paino 0,600 kg
Mitat 21,6 × 15,4 × 3,6 cm