Tulessa tunteet – pinnalla jää

Kirjailija: Marketta Palomäki

Sivumäärä: 110

ISBN: 978-952-94-1842-8

21,50 

Tulessa tunteet – pinnalla jää
Luonto ja ihminen

Varastossa

Ihmisluonto ja ihmisyys. Mitä se on? Runoni välittävät lähellä olemisen kaipuuta, erilaisia tunnelmia. Pohdin syviä tunteita, elämisen ihmettä ja luonnon moninaista rikkautta, kauneutta ja tenhoavaa uudestisyntyvän voimaa. Kaiken hyvinvoinnin keskellä on paljon tuskaa ja epätoivoa. Missä ovat rakkaus ja myötäelämisen taito ihmisten, luonnon ja sen olevaisten keskellä? Kuitenkin on niin, että sateen jälkeen aurinko paistaa. Niin myös ihmisen elämässä vaikea kausi, kriisi, voi olla ja onkin uuden asian alku, uuden elämän puhkeaminen, kuten luonnossa sateen jälkeen. Kun kerron runoissani ihmisestä ja luonnosta, ne ovat kuin sama asia. Olemmehan osa luontoa, kuten esimerkiksi näissä säkeissä:
Taittunut kaisla taipuu veteen
Taittunut, taipunut, ihminen
Ihminen luonnossa, luonto ihmisessä

Marketta Palomäki vuosikymmenten saatossa
Maalaan useammalla tekniikalla öljyväreillä, teen akvarelleja, käytän paste- liituja ja akryylivärejä. Olen maalannut myös silkille ja tehnyt sulalasitöitä. Ensimmäiset näyttelyni ovat olleet jo 1970 luvulla ja melko tiheään tahtiin siitä eteenpäin niin Suomessa kuin Espanjassa, jonne siirryin 1990. Näyttelyitä oli sitten useita molemmissa maissa. Myös useissa muissa maissa, joissa matkustelin silloin. Olen myös antanut maalausopetusta useina vuosina eri yhteisöissä.
Aiheeni koostuvat useimmiten luontokuvista realistisin ottein maustettuna ehkä pienellä abstraktilla lisällä. Lisänä ovat tulleet naisaiheet. Hyvin vahvana maalauksien lisäksi runot eli runoilen maalauksellisesti ja maalaan runollisesti. Pohjana taiteessani ovat Vapaa taidekoulu ja useat eri opettajat taiteen monilta alueilta monien vuosien aikana. Olen julkaissut runokirjoja, romaanin, kaskukirjan sekä levyn.

Paino 0,300 kg
Mitat 14,8 × 21,0 × 0,8 cm