Heilini Lady Birdland

Kirjailija: Pekka Kuivalainen

Kustantaja: Bookcover

Sivumäärä: 335

ISBN: 978-952-94-2613-3

18,95 

”Miksi naiset rakastuvat niin helposti muusikkorenttuihin?” Tätä mysteeriä pohtii köyhä itähelsinkiläinen jazzkitaristi Marcus Bergsten, joka on onnistunut saamaan avopuolisokseen Birgitan, varakkaan puumanaisen Eirasta. Marcus elää epätyypillisessä työ- ja parisuhteessa Birgitan siivellä. Oma hiipuva kitarakoulu ja vähälukuiset keikat eivät elätä ilman Birgitan vastahakoista sponsoritukea.

Varastossa

Marcuksen jazztriolta, nimeltään The Reinhardt Bros., puuttuu katu-uskottavuutta Suomen ahtaissa ja ylikriittisissä jazzpiireissä. Toisiko keikkamatka New Yorkiin, tuohon jazzin Mekkaan ja unelmien Birdlandiin, lisää arvostusta Suomessa?
Tämä on huumorilla maustettu kertomus jazztrion seikkailuista New Yorkissa ja Suomessa sekä intohimoisesta rakkaudesta jazziin. Tarinassa eri yhteiskuntaluokat ja kieliryhmät törmäävät moninaisin seurauksin. Kaataako lopulta Marcuksen tinkimätön musiikkiharrastus seitsemän vuotta jatkuneen avoliiton, ja romuttaako se hänen eiralaisen elintasonsa ja kiireettömän elämäntapansa Birgitan hoteissa?

Paino 0,410 kg
Mitat 21,6 × 15,4 × 2,8 cm