Ensin kuoli ihmisyys

Kirjailija: Mika Mikkola

Kustantaja: Bookcover

Sivumäärä: 244

ISBN: 978-952-7349-08-3

21,90 

Leningradin piiritys (1941-1944) oli yksi toisen maailmansodan suurimpia tragedioita. Kaupungissa kuoli nälkään, tauteihin ja pommituksiin arvioilta noin miljoona siviiliä. Suomessa kyseisestä aiheesta on kirjoitettu hämmästyttävän vähän. Mika Mikkolan kaunokirjallinen historiaromaani pureutuu autenttisesti Leningradin asukkaiden inhimillisiin kärsimyksiin ja valintoihin, joita he joutuivat kohtaamaan piirityksen lähes yhdeksänsadan päivän aikana.

Varastossa

Kirjailija Mikkola on haastatellut nykyisessä Pietarissa asuvia aikalaisia, jotka muistavat tuon ajan vielä hyvin. Kirja kuvaa elävästi erään kerrostaloyhteisön vaiheita. Tarinassa Krasikovin perheen tuntemukset ja kokemukset ovat pääosassa. Miten perhe selviytyi kaiken kaaoksen keskellä? Kun ihmisyys alkoi vähitellen murenemaan, kuinka suhtautua ystäviin, sukulaisiin ja naapureihin? Voiko parhaaseen ystävään enää luottaa?
Mika Mikkola on tarttunut rohkeasti vaikeaan aiheeseen toisessa pitkässä romaanissaan. Lopputuloksena on vaikuttava kertomus eloonjäämisestä, kuolemasta ja ihmisen raadollisuudesta, mutta myös toivosta ja pienten asioiden merkityksestä ihmisen kokemassa onnellisuudessa.

Paino 0,410 kg
Mitat 21,6 × 15,4 × 2,8 cm
Tyyppi

kirja