Yli rajan

Kirjailija: Jouko Ahti

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Bookcover

Sivumäärä: 406

ISBN: 978-952-7349-00-7

22,90 

Neuvostoliiton kaaduttua alkaa liikenne itärajan raja-asemilla kiihtyä. Myös Rajakkalasta lähdetään Sortavalaan juhlimaan ja hakemaan autoihin polttoainetta. Henrik Ahomaa ystävineen käy myös Venäjällä seikkailemassa ja tutustumassa vanhoihin suomalaisiin maisemiin. Kaveriporukka ei voi kuin hämmästellä venäläistä elämää. Elintasoero Suomen ja Venäjän välillä on suuri ja se houkuttaa itämorsiamet liikkeelle paremman elämän toivossa.

Varastossa

Varsinainen seikkailu alkaa kuitenkin vasta, kun Henkka saa houkuttelevan tarjouksen järjestää yksinoikeudella elämysmatkailutoiminnan rajantakaiseen erämaahan. EU:n rahoittama projekti Henkan, Rajakkalan kunnan ja venäläisten kanssa käynnistyy ja matkat erämaajärville alkavat. Kompurointia ja jännitystä ei puutu, kun suomalainen eräseurue matkaa venäläisellä rajaseudulla. Miten Henkan suunnitelmat etenevät, kun mukaan astuvat venäläiset toimintatavat ja mafian miehet?
Yli rajan on Sudentappaja-trilogian päätösosa, jossa Pohjois-Karjalaan muuttanut Henrik Ahomaa seikkailee Sudentappaja-ystäviensä avustuksella viimeisen kerran. Jouko Ahti on kirjoittanut hienon tarinan Pohjois-Karjalaisesta elämästä ja itärajan vaikutuksesta alueen ihmisiin. Tarinan pohjalla ovat kirjoittajan omakohtaiset kokemukset rajalta ja rajan takaa.

Paino 0,560 kg
Mitat 22,0 × 15,6 × 3,1 cm