WinCapita

Kirjailija: Ilkka Pitkänen

Kustantaja: Legiteam Oy

Sivumäärä: 328

ISBN: 978-952-93-8626-0

65,00 

WinCapita – Suomen suurin talousrikos ja pyramidihuijaus vai, kaikkien aikojen suurin viranomaisrikos Suomessa?

Varasto loppu

Suomessa on jo kohta 10 vuotta ollut käynnissä rikostutkinta ja oikeudenkäynnit WinCapita nimellä tunnettua sijoitusklubia kohtaan.
Tutkintaa on leimannut laaja mediajulkisuus, jossa klubia on virheellisesti väitetty pyramidi-huijaukseksi ja toimintaa vetänyttä Hannu Kailajärveä rikolliseksi, joka oli pettänyt sijoittajia katteettomiksi väitetyillä tuottolupauksillaan.
WinCapita-oikeudenkäynneissä on edetty useisiin lainvoimaisiin rikosoikeudellisiin ratkaisuihin. Huikeita määriä jäsenistön omaisuutta on takavarikoitu ja heiltä on vaadittu rikoshyötynä vuosien takaisia ansioitaan.
Klubi toimi vain ulkomailla ja siten siellä tapahtuneiksi väitettyjä rikoksia ei olisi pitänyt voida lainkaan ratkaista Suomessa Suomen lakien nojalla.
Tässä kirjassa virheelliset väitteet kumotaan ja kerrotaan, mikä WinCapita oikeasti oli, miten se toimi, mihin sen suosio perustui. Kirjassa paljastetaan myös se, miten klubin toiminta loppui vain Suomen viranomaisten Lontoossa salaisesti tekemään, sijoitusklubin kaikkien varojen jäädytykseen eikä klubi enää sen jälkeen kyennyt lainkaan toimimaan.
Oikeustieteen lisensiaatti, ekonomi Ilkka Pitkänen on vuodesta 2009 lähtien edustanut klubin jäseniä yli 30 tuomioistuimessa käydyissä WinCapita-oikeudenkäynneissä. Hän tuntee asian viimeistä piirtoa myöden.

Paino 0,975 kg
Mitat 17,6 × 25,0 × 2,5 cm