Todellisuus

Kirjailija: Sari Mäki

Sivumäärä: 54

30,80 

TODELLISUUS kuvaa todenmukaisesti muistisairaan vanhuksen arkea, omaisten tuskaa ja huolta oman lähimmäisen selviämisestä. Kirja on jatkoa loppuunmyydylle TOSITARINALLE.

Varastossa

Ammattiylpeys? Byrokratia? Resurssit?

Mikä mättää vai mättääkö mikään? Todellisuudessa asiakkaita eli potilaita jää hoitamatta, hoitajat uupuvat ja välinpitämättömyyttä on havaittavissa. Maahan pitää saada uusia hoitajia ja paljon. Maahanmuuton katsotaan tuovan ratkaisua, mutta ei se niinkään mene. Kielimuuri aiheuttaa ongelmia ja potilaat ovat ne, jotka yrittävät selviytyä kielimuureista huolimatta. Uupunut hoitaja voi ottaa sairauslomaa, mutta potilas jää selviytymään. Hän ei pääse tilanteesta pakoon.

”Ei täällä saa sairastaa. Täällä pitää kuolla saappaat jalassa ja mieluiten kotona.”, sanotaan.

Otteita kirjasta:

”Niin, kun äidillenne on nyt myönnetty 31 tuntia palveluseteliä niin kuka toteuttaa tämän? Onko se kotisairaanhoito vai joku yksityinen taho?”, kysyi hoitaja seniori-infosta. Olin aivan tyrmistynyt tästä. Vastasin, ettei siellä käy kukaan ulkopuolinen. Talon hoitajat hoitavat, jos hoitavat.”

”On meinaan just niin ettei äiti nyt jää tänne”, sanon ja katson hoitajaa.”

”Äiti on elossa mutta ei elä enää. Ei elä niin kuin minä hänet muistan. Olen menettänyt äitini Alzheimerin taudille. Hän ei tee mitään, hän ei puhu. Makaa vain ja on hiljaa.”

______________________________________________________________________________________

Todellisuus -novelli on Sari Mäen neljäs novelli ja 11. teos lastenkirjat mukaan lukien.

Espoolainen Sari Mäki kirjoittaa tarinoita eletystä ja koetusta elämästä.

Kirjojen tarinat ovat tositapahtumiin perustuvia.

Paino 0,7 kg
Mitat 20 × 26 × 2,5 cm