Puoliviljely

Kirjailija: Kaj Simberg

Sivumäärä: 96

34,00 

Seikkaperäinen kuvakirja esittelee suorastaan kuumottavan lähestymistavan maankäyttöön. Tämä luonnon muotojen mukaan mutkitteleva polku johdattaa lukijan Suomen luonnossa kasvavien yli 300 ruokakasvin äärelle, ja puoliviljelyn oivaltavaan ajatteluun.

Varastossa

PUOLIVILJELY kertoo seikkaperäisesti, kuva kuvalta, miten voit helposti hyödyntää pihapiirin mestoja, eli erityyppisiä kasvupaikkoja, luonnonkasvien puoliviljelyyn.

Itse kerätyn tai kasvatetun saaliin syöminen on suuri ilo. Kasvavatko puutarhassa vihanneksia, keräätkö syötäviä villikasveja?

Satoa saisi tulla reilumminkin, siksi puoliviljely on uusi kiinnostava vaihtoehto. Se vahvistaa omavaraisuutta ja mahdollistaa lisäansiot, koska ylijäämän voi aina myydä. Villikasveille löytyy koko ajan lisää markkinoita. Ruokaa pöytään ja rahaa tilille, täydellistä!

Kasvukausi tuntuu loppuvan aina liian lyhyeen. Paras sesonki kerätä villikasveja on ohi jo juhannuksena. Eikä puutarhan satokaan aina ehdi kypsyä ennen lyheneviä päiviä ja kylmeneviä öitä. Usein se paras kasvukausikin on ongelmallinen; puuttuu sadetta tai lämpöä tai sitten niitä on ihan liikaa.

Ratkaisu: puoliviljele syötäviä luonnonkasveja.

Iloksemme luonnollisuus on trendi puutarhassakin. Nyt ei pidä höösätä turhia. On tylsää kasvattaa puutarhassa samoja kasveja vuodesta toiseen. Ja kokeilut hintavilla eksoottisemmilla siemenillä käy hermoille ja kukkarolle.

Helpointa ruokaa saat keräämällä villikasvit suoraan luonnosta lautaselle. Keruuaika on pitkä – keväästä syksyyn ja talveen saakka. Tosiasia on kuitenkin se, että yksittäisen kasvin satokausi on pirullisen nopea. Useat luonnon herkut ehtivät mennä sivu suun, koska ovat hurahtaneet yli-ikäisiksi. Vuosi toisensa jälkeen vuohenputki ehtii rehottaa puisevaksi ja tuholaisten rei’ittämäksi ennen kuin ehdit sitä kerätä – saatikka säilöä talven varalle.

Kasvata tai siirrä luonnonkasviesiintymä pihaan, niin voit niittämällä nokkosta, vuohenputkea, maitohorsmaa jne. turvata mehevän kasvuston kerättäväksi koko kesäksi. Puoliviljely ratkaisee monet ongelmat!

Kirjoittaja Kaj Simberg on laajan ja asiantuntevan Puutarha-artikkelit -blogin tekijä, armoitettu viherpeukalo ja vääräleuka.

Paino 1 kg
Mitat 21 × 30 × 7 cm