Hiiriä ja vainajia

Kirjailija: Unto Kajamäki

Kustantaja: Bookcover

Sivumäärä: 296

26,90 

Kirjailija Unto Katajamäen dekkarin murhamysteerissä karismaattiseen lahkojohtajaan ja pakolaiskeskuksen asukkaisiin kohdistuvat ennakkoluulot, oletukset ja syytökset ohjaavat poliisin tutkimuksia. Katajamäen romaanista on löydettävissä tasoja, jotka herättävät ajatuksia kaiken vieraan pelottavuudesta ja siitä, että kaikki ei välttämättä ole sitä miltä näyttää. Julkisuudessa käsitellään paljon uskonnollisten lahkojen väärinkäytöksiä täysin aiheellisesti. Mutta onko kaikki, mistä puhutaan, kuitenkaan totta, ja mikä ohjaa inhimillistä käyttäytymistä lahkoissa, rikoksissa ja murhissa? Kirjailija ei tapansa mukaisesti anna kirjassaan valmiita vastauksia vaan tarjoaa hienovaraisesti asioita lukijan mietittäväksi.

Varastossa

Mystinen uskonnollinen lahko herättää kiinnostusta erityisesti naisten keskuudessa. Pian alkavat huhut nuorten naisten hyväksikäytöstä ja rahalahjoitusten vaatimisesta. Kun lahkojohtajan ennen asuttamassa huvilassa murhataan nainen ja tuhopolton yhteydessä löydetään kaksi vuotta aiemmin kadonneen nuoren naisen ruumis, alkavat intensiiviset murhatutkimukset, joiden keskiössä ovat lahkosaarnaajan lisäksi uhrien sukulaiset ja syrjäisen kylän asukkaat. Tamperelaisessa pankissa tapahtuneet väärinkäytöksetkin tuntuvat kytkeytyvän murhiin vai ovatko ne vain sattumaa?

Komisario Petri Piha johtaa murhatutkintaa, jonka alku ei näytä lupaavalta, vaikka kaikkien sormet osoittavat uhkaavalta vaikuttavaan uskonnolliseen liikkeeseen ja läheisen pakolaiskeskuksen asukkaisiin.

Paino 0,45 kg
Mitat 0,216 × 0,151 × 0,28 cm