Arkeologit

Kirjailija: Unto Katajamäki

Kustantaja: Bookcover

Sivumäärä: 320

26,90 

Arkeologiryhmä suorittaa kaivauksia Vanhan kirkon luona. Kivijalan vierestä löytyy ihmisen luita ja kuparinen amuletti, joka paljastuu muinaiseksi pyhäksi esineeksi. Seuraavana yönä tapahtuu murha, ja arvokkaat löydöt katoavat.

Varastossa

Rikosta ryhtyy selvittämään komisario Petri Piha tiiminsä kanssa. Uhrin rituaalinen käsittely suuntaa Petrin katseen salmen toiselle puolelle, luonnonuskontoa palvelevaan ryhmään, joka viettää siellä keskikesän juhliaan. Vähitellen myös arkeologien sisäiset jännitteet ja kilpailu paljastuvat. Tiukasti nykyaikaan sitoutunut paikallinen joukkio ei katso hyvällä, että pakanat ja oudot tapahtumat näyttävät valtaavan kylän. Heidän mielestään sille on tehtävä jotain. Rikosta selvittäessään Petri ajautuu yhä syvemmälle taikauskon, uushenkisyyden, uuspakanuuden ja esoteerisuuden maailmoihin.

Arkeologit on tarina erilaisista ihmisistä. Joillekin kostosta on tullut elämää ohjaava voima. Toiset kaipaavat lohtua, mutta nykyisten instituutioiden tarjoama lohtu ei riitä, joten he hakevat sitä tietoisuuden takaa toisista henkisistä maailmoista. Tarina kertoo myös ihmisistä, joille vain oma näkemys on ainoa oikea. Samalla tarina on lohduton kertomus siitä, ettei pahuus maailmasta minnekään katoa.

Paino 0,4 kg
Mitat 23 × 16 × 4 cm