Kronstadtin varjot

Kirjailija: Lassi Hakulinen

Kustantaja: Bookcover

Sivumäärä: 405

ISBN: 978-952-7349-09-0

21,90 

Vahvasti tositapahtumiin tukeutuva tarina saa alkunsa sata vuotta sitten, kesällä 1919. Saksan romahdettua nuori Suomen valtio hakee uutta liittolaista Englannista. Brittiläinen torpedoveneosasto kapteeni Augustus Agarin johdolla saapuu Suomeen iskeäkseen Neuvosto-Venäjän laivaston kimppuun Kronstadtissa. Sakari Virranpauha työskentelee Rajamaan komendantinvirastossa Terijoella, jonne hänet on tuonut ihastuminen kauniiseen emigranttiin Svetlana Stepanovaan. Jäädessään englantilaisen upseerin varjoon Sakari kostaa pettymyksensä luutnantti Kendallille ja Svetalle.

Varastossa

Sakarin ja Svetlanan tiet kohtaavat kuitenkin myöhemmin. Sveta on kokenut Kronstadtin kapinan ja paetessaan verilöylyä Suomeen kadottanut pienen poikansa Danielin. Sakari toimii jatkosodassa kenttäoikeuden syyttäjänä Tampereella, jolloin hän saa yllättävän mahdollisuuden hyvittää Svetlanalle tekemänsä vääryyden. Tehtävä ei ole helppo, ja lopulta Sakarin on tehtävä avoin tili oman menneisyytensä kanssa.
Kronstadtin varjot on kirjailija Lassi Hakulisen neljäs teos. Yhdessä isänsä Veikko Hakulisen kanssa hän on julkaissut vuonna 1999 muistelmateoksen Haku-Veikko. Kronstadtin varjot jatkaa historiaromaanien Laatokan sini ja Syysjuhannus tyyliä fiktiivisenä historiallisesti oikeaan viitekehykseen upotettuna tarinana. Taustatyö on tehty insinöörin tarkkuudella. Teos kuljettaa lukijan läpi tapahtumien, joista monia ei ole kaunokirjallisuudessa aiemmin käsitelty. Jännittävä juoni ja uskottava ajankuvaus pitävät tiiviisti otteessaan.

Paino 0,410 kg
Mitat 21,6 × 15,4 × 2,8 cm