Uskomaton unelma

Kirjailija: Seija Mansikkavaara

Kustantaja: Arelcom

Sivumäärä: 250

ISBN: 978-952-94-0090-4

29,50 

Seija Mansikkavaara kertaa muistelmissaan vaiheikasta ja traagistakin elämäänsä. Teos heittää lukijan aluksi 40-luvun Pohjois-Karjalan syrjäkylille, maailmaan jota ei enää ole. Ja hyvä niin. Idylli on kaukana, kun lapsiin kohdistuva henkinen ja fyysinen väkivalta on arkipäivää, seksuaalista hyväksikäyttöä hyssytellään ja köyhyys on kouriintuntuvaa.

Varastossa

Seija Mansikkavaara jäi puoliorvoksi 12-vuotiaana 50-luvun alussa, jonka jälkeen äiti lähetti tyttärensä piiaksi rajaseudulle naapurikuntaan. Iltaopiskelun kautta työelämä avautui Seijalle. Lopulta Seijan tie vie avioliiton kautta Ruotsiin ja sitten edelleen Yhdysvaltoihin. Opiskelun avulla tie avautui arvostettuun taideyliopistoon. Mukaan mahtuu kaksi avioliittoa ja neljä lasta. Matka on ollut täynnä jännitystä, ylä- ja alamäkeä. Kirja pitää otteessaan alusta loppuun.
Kirjailija Seija Floderus
Väkivaltainen aviomies oli uhannut tappaa hänet. 24-vuotias Seija Ryynänen pakeni yöhön eikä koskaan enää palannut asuntoon. Elettiin 60-luvun alkua. Saman vuosikymmenen lopussa uusiin naimisiin ruotsalaisen miehen kanssa mennyt Seija Floderus istui matkalla uuteen elämään Yhdysvalloissa – maassa, jossa hän ei ollut milloinkaan edes käynyt. Hän tulisi siellä kohtaamaan suoranaista rasismia.
Tänä päivänä Seija käyttää nimeä Seija Mansikkavaara. Hän on valmistunut maineikkaasta taideyliopistosta ja luonut ainutlaatuisia teoksia kuparilangoista, silkistä, valokuiduista ja meren hiomista lasinsirpaleista. Mansikkavaara, 77, palasi Suomeen vuosituhannen vaihteessa, ja hänen omaelämäkertansa Uskomaton Unelma ilmestyi vastikään. Teoksen kirjoittaminen oli pari vuotta kestänyt, paikoin henkisesti raskas prosessi. ”Moni tuntemani ihminen pyysi minua kirjoittamaan elämästäni, ja halusin itsekin kirjoittaa”. Hän tuntee nyt olevansa onnellisempi saatuaan kirjoitettua kaiken ”ulos”.

Paino 0,300 kg
Mitat 21,0 × 14,8 × 1,2 cm