Robert ja Amanda, Hinttolan rusthollarit

Kirjailija: Ritva Ykskoivu

Sivumäärä: 192

35,00 

Ritva Ykskoivun kirja kuvaa Amanda ja Robert Tähkäsen perheen elämää Hinttolan rusthollareina aina Amandan (s.1873) ja Robertin (s. 1869) syntymästä heidän jälkeläistensä myöhempiin vaiheisiin.

Varastossa

Ritva Ykskoivun kirjoittamassa kirjassa kuvataan tapahtumia Päijänteen Hinttolan saaren rusthollissa Padasjoella Venäjän suuriruhtinaskunnan ajasta itsenäisen Suomen syntyyn ja myöhempiin vuosikymmeniin. Kirja keskittyy talon viimeisten omistajien Amanda ja Robert Tähkäsen perheen elämänvaiheisiin. Sukuhistorian ohella kirja kertoo Päijänteen kansallispuiston synnystä.

Kirja kuvaa Amanda ja Robert Tähkäsen perheen elämää Hinttolan rusthollareina aina Amandan (s.1873) ja Robertin (s. 1869) syntymästä heidän jälkeläistensä myöhempiin vaiheisiin. Suvun tarina on upotettu historiallisten tapahtumien joukkoon käyttäen runsaasti sekä sanomalehtien kertomaa että arkistoista saatavaa materiaalia. Kirja sisältää runsaasti kuvia ja lehtileikkeitä, joiden avulla lukija voi siirtyä vuosisadan takaisiin tunnelmiin. Kirjan sivuilta voi löytää hetkiä myös paikkakunnan pienistä arkisten elämän tapahtumista.

Kirjan kirjoittaja KTT Ritva Ykskoivu on Robertin ja Amandan lapsenlapsenlapsi ja tätä kautta kirjaan on saatu myös joitain tiedonmurusia lähisukulaisten kertomana.

Paino 1 kg
Mitat 27 × 19 × 2 cm