Omaishoitajan kujanjuoksu

Kirjailija: Pekka Kuivalainen

Kustantaja: Bookcover

Sivumäärä: 256

24,95 

Pekka Kuivalaisen ansiokas, omiin kokemuksiin ja taustatyöhön pohjautuva, romaani muistisairauden tyrmäävästä iskusta pariskunnan elämään ja omaishoitajan rankasta arjesta kohti lopullista uupumusta ja vääjäämätöntä loppua.

Varastossa

Muistisairaita vanhuksia, eläkeläisiä ja jopa työikäisiä on Suomessa jo nyt yli 200.000, ja sairastuneiden osuus väestöstä kasvaa vuosittain. Lähiomaisia ja omaishoitajia, joita tauti myös koskettaa, on vielä enemmän. Romaani, jossa realistisesti kuvataan omaishoitajan rankkaa arkea, on ajankohtainen ja kiinnostaa laajaa lukijakuntaa.

Pirkko ja Martti Koljonen viettävät leppoisaa ja antoisaa eläkeläiselämää, kunnes julma tuomio muuttaa kaiken: Martilla todetaan pitkälle edennyt Alzheimerin tauti, joka Pirkon järkytykseksi pian muuttaa tutun miehen persoonan ja käyttäytymisen. Hento vaimo joutuu ison, itsepäisen ja hoitovastaisen miehensä omaishoitajaksi yrittäen selvitä ankasta, univajeisesta arjestaan ilman ulkopuolista apua.  Kaikkien harrastusten karsiutuessa elämä kutistuu painostavaksi selviytymiseksi neljän seinän sisällä, kunnes lopulta tilanne käy Pirkolle ylivoimaiseksi.

Pekka Kuivalainen (s. 1952) on lauttasaarelainen kirjailija, jonka kaunokirjallinen tuotanto käsittää seuraavat teokset:

  1. Omaishoitajan kujanjuoksu (2024)
  2. Messiatar – Trilleri rikoksesta ihmiskuntaa vastaan (2023)
  3. Optiomiljönääri ja muita novelleja (2022)
  4. Shlomo – kertomus uskosta ja epäilystä (2021)
  5. Savolaisen vääpelin nainen (2020)
  6. Heilini Lady Birdland (2019)
Paino 1 kg
Mitat 16 × 22 × 3 cm