Mitä teet elämälläsi

Kirjailija: Jyrki Suominen

Sivumäärä: 448

48,00 

Talousvaikuttaja, sarjayrittäjä, geotekniikan asiantuntija, säveltäjä, diplomi-insinööri Jyrki Suomisen elämä ja muistelmat

Varastossa

1960-luvulla suomalainen yhteiskunta antaa työläisperheen lapselle mahdollisuuden pärjätä oivallisesti ja monitahoisesti. Kärsivällisyyden ja työn tekemisen merkityksen nuori kansalainen oppii kahdeksan vuoden aikana telinevoimistelussa ja viulunsoitossa. Iskelmä-laulukilpailun voitto avaa teini-ikäiselle pop-tähdelle seitsemän vuoden pituisen tanssilavojen maailman.

1980-luvulla uteliaisuus heittää nuoren diplomi-insinöörin Saudi-Arabiaan, traumaattiseen parisuhteeseen ja näyttelijäksi lasten teatteriin. Duunariperheen pojalla ei ole kotikasvatuksen antamia oppeja yritystoiminnasta, mutta yritystalouden laskentatoimeen nuori toimistopäällikkö suhtautuu intohimoisesti. Kaksosveljensä kannustamana hän lähtee mukaan monipolviseen yritystoimintaan. ”Hullunrohkeana juppi-kapitalistina” hän kokee 1980-luvulla äkkirikastumisen, mutta yhtä nopeasti olosuhteet muuttuvat vuosien pituiseksi taisteluksi velkavankeutta vastaan.

Lama-ajan kurjuuden helpottaessa päättää nelikymppinen yritysjohtaja osallistua yhteiskunnalliseen ja yrityspoliittiseen toimintaan. Kokemus poliittisesta järjestötoiminnasta on negatiivinen ja ahdistava. Vuosituhannen vaihtuessa keski-ikää lähestyvä, tuleva eläkeläinen löytää lopulta tavan, jolla huipputasoinen eläketurva saadaan aikaiseksi.

Marraskuussa 2004 geoteknisen erityisasiantuntijan ambitiot muuttuvat, kun entisen viulunsoittajan palava rakkaus sävellysten maailmaan syrjäyttää kaiken muun. Säveltäjä pseudonyymi George Sonata tekee satoja sävellyksiä ja sanoituksia. Säveltämisen intensiivisyys tuottaa parisuhdekarikon ja yksinäisyyden. Tarinalla on onnellinen loppu.

Mitä teet elämälläsi.

Paino 0,7 kg
Mitat 16 × 22 × 4 cm