Cucu & Bosmina (FI)

Kirjailija: Tarina: Eivor Lindgård, Kuvitus: Satu Zwerver

Kustantaja: Tmi Zwerver

Sivumäärä: 44

ISBN: 978-952-94-1957-9

20,50 

Esittelemme kaikille pienille (ja miksei suuremmillekin) maakravuille kaksi pientä vesikirppua – tai siis oikeastaan pikkuruista rapueläintä – Cucun (Daphnia cucullata) ja Bosminan (Bosmina coregoni). Emme voi tietää, mistä ne puhuvat keskenään, tuntevatko ja ajattelevatko ne, mutta voimmehan me kuvitella? Siis eiväthän hiiret osaa puhua tai ajaa autoa, eivätkä ankatkaan, mutta onpa niistä kuitenkin kirjoitettu kirja jos toinenkin. Nyt on vesikirppujen vuoro.

Varastossa

Cucu ja Bosmina kamppailevat puhtaamman elinympäristön puolesta – heidän tapauksessaan siis veden. Cucun ja Bosminan tarina on fiktiivinen seikkailukertomus, joka samalla antaa kaikenlaista tietoa planktonmaailmasta ja muistuttaa meitä siitä, kuinka tärkeätä on, että meillä on puhdasta vettä.
Kirja on tarkoitettu lapsille kolmesta vuodesta ylöspäin ja sopii niin ääneen luettavaksi kotona tai päiväkodissa tai koulussa. Kirja toimii erinomaisesti pitemmälle menevän keskustelun pohjana yleisimminkin ympäristön suojeluun.
Kirjan kirjoittaja on armoitettu näytelmien ja lastenlaulujen kirjoittaja, kuvittaja taas on kokenut planktonasiantuntija.
Lisää tietoa planktonmaailmasta sivustolla: www.planktonia.fi
Jokaisesta myydystä kirjasta menee 20 senttiä vesiensuojelutyöhön. Tänä vuonna tuetaan Kemiönsaarelaista vesiensuojeluyhdistystä: Daphnia Dragsfjärd ry:tä.

Paino 0,300 kg
Mitat 21,6 × 21,6 × 0,8 cm